Pratik Ispanaklı Gözleme Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- yarım kilo yıkanmış doğranmış ıspanak
- 2 avuç rendelenmiş yağsız kasar peyniri
- beyaz peynir
- karabiber
- pulbiber
- 3-4 yufka
Hazırlanışı
Her yufka ikiye bölünür. Ortasına iç harçtan koyulur ve resimde görüldüğü gibi katlanır. Yufkalar bitene kadar bu işlem uygulanır. Orta ateşte tavada (veya sacda) gözlemelerin her iki yani pişirilir ve tereyağ sürülür. Sıcak servis edilir.Şiddetle tavsiye ederim, iç harcı bol olduğu zaman gözlemeler çok daha lezzetli oluyor benden söylemesi :)
Afiyet bereketli olsun.
Not :
iç malzemeden kalırsa derin dondurucuya atabilirsiniz (ben öyle yapıyorum)
0 yorum:
Yorum Gönder