Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
12 Temmuz 2014 Cumartesi

Bayat Kurabiyeden Truff Yapımı

NefisYemekTarifleri-XphmQVgPX

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Bayat kurabiye kırıntıları
  • 2 paket hindistan cevizi

Hazırlanışı

Krema tencereye alınır. Kaynama derecesine gelene dek ısıtılır ama kaynatmadan ocaktan alınır. 1 su bardağı çikolata içine dökülür ve tüm çikolatalar eriyene dek karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam aldığında ılınmaya bırakılır. Ilındığında dolaba kaldırılır yarım saat soğutulur. Bu esnada bayatlamış kurabiyeler rondodan geçirilir. İsterseniz bisküvi yada kek parçalarıyla da yapılabilir. Daha sonra çikolatamız dolaptan çıkarılır ve kıvam alana dek bayat kurabiye kırıntıları dökülür. Kaşık yardımıyla iyice yoğrulur. Şekil verilecek kıvama geldiğinde bırakılır. Fotoğraftaki gördüğünüz tüm kek kırıntılarını kullandım ben, tam geldi. Ölçmedim ama bir dondurma kabının yarısından biraz fazlaydı.

Daha sonra elle top top şekil verilir. Her top şekillendikten sonra hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına dizilir, kürdan takılır.

Gerçekten çok güzel oluyor mutlaka deneyin derim. İsterseniz yarım ölçü de yapabilirsiniz kendinize yapıyorsanız. Afiyet olsun.

Bayat Kurabiyeden Truff Yapımı 1

Bayat Kurabiyeden Truff Yapımı 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz