Bayat Kurabiyeden Truff Yapımı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı damla çikolata
- Bayat kurabiye kırıntıları
- 2 paket hindistan cevizi
Hazırlanışı
Krema tencereye alınır. Kaynama derecesine gelene dek ısıtılır ama kaynatmadan ocaktan alınır. 1 su bardağı çikolata içine dökülür ve tüm çikolatalar eriyene dek karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam aldığında ılınmaya bırakılır. Ilındığında dolaba kaldırılır yarım saat soğutulur. Bu esnada bayatlamış kurabiyeler rondodan geçirilir. İsterseniz bisküvi yada kek parçalarıyla da yapılabilir. Daha sonra çikolatamız dolaptan çıkarılır ve kıvam alana dek bayat kurabiye kırıntıları dökülür. Kaşık yardımıyla iyice yoğrulur. Şekil verilecek kıvama geldiğinde bırakılır. Fotoğraftaki gördüğünüz tüm kek kırıntılarını kullandım ben, tam geldi. Ölçmedim ama bir dondurma kabının yarısından biraz fazlaydı.
Daha sonra elle top top şekil verilir. Her top şekillendikten sonra hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına dizilir, kürdan takılır.
Gerçekten çok güzel oluyor mutlaka deneyin derim. İsterseniz yarım ölçü de yapabilirsiniz kendinize yapıyorsanız. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder