Muzlu Çikolatalı İrmikli Toplar
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 2, 5 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 adet muz
- Damla çikolata
Hazırlanışı
Süt şeker ve irmiği iyice çarpıyoruz. Sonra kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. İyice katılaşınca soğuması için kenara alıyoruz. Toz şantiyi ve çatalla ezdiğimiz muzu soğumuş tatlıya ekleyip karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Etrafına damla çikolataları bastırıp hindistan cevizine batırıyoruz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder