Baykuş Kurabiye Tarifi
Baykuş Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 Yumurta
100 Gr. Tereyağı
100 Gr. Zeytinyağı
2 Kahve Fincanı Toz Şeker
1 Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Un ( Cıvık Olursa Un Ekleyebilirsiniz)
Kakao (Burnunda Ve Gözünde Kullanıyoruz)
Damla Çikolata ( Gözü İçin Kakaolu Hamur Yerine Kullanabilirsiniz)
1 Yumurta
100 Gr. Tereyağı
100 Gr. Zeytinyağı
2 Kahve Fincanı Toz Şeker
1 Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Un ( Cıvık Olursa Un Ekleyebilirsiniz)
Kakao (Burnunda Ve Gözünde Kullanıyoruz)
Damla Çikolata ( Gözü İçin Kakaolu Hamur Yerine Kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi yoğurup merdaneyle açıyoruz. Su bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Bu gövdesi olacak.Şurup kapağıyla minik yuvarlaklar kesip büyük yuvarlakların üzerine koyuyoruz. Bunlarda kuşun gözleri olacak. Damla çikolataları gözlerin içine bastırarak yerleştiriyoruz. Minik bir hamur parçasına kakao ilave edip kahverengi hamur elde ediyoruz ve burun şekli verip kuşa yapıştırıyoruz. En alta çatal yardımıyla izler yapıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk. pişiriyoruz.
Tüm malzemeyi yoğurup merdaneyle açıyoruz. Su bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Bu gövdesi olacak.Şurup kapağıyla minik yuvarlaklar kesip büyük yuvarlakların üzerine koyuyoruz. Bunlarda kuşun gözleri olacak. Damla çikolataları gözlerin içine bastırarak yerleştiriyoruz. Minik bir hamur parçasına kakao ilave edip kahverengi hamur elde ediyoruz ve burun şekli verip kuşa yapıştırıyoruz. En alta çatal yardımıyla izler yapıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk. pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder