Beğendili Soslu Pirzola Tarifi
Beğendili Soslu Pirzola Tarifi
Malzemeler
1 Kilogram Kuzu PirzolaKarabiber
Sıvıyağ
Tuz
Beğendisi İçin:
150 Gram Kaşar Peyniri
2 Su Bardağı Süt
5 Adet Köz Patlıcan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Un
Karabiber
Muskat
Tuz
Üzeri İçin:
1 Kase Arpacık Soğan
Domates Sos
Taze Kekik
Hazırlanışı
Yemeğimizin beğendisini hazırlamaya başlıyoruz. Köz patlıcanları ince ince doğruyoruz. Tencereye tereyağını alıyoruz. Üzerine biraz da sıvıyağ döküyoruz. Ardından unu da ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine doğradığımız patlıcanları ekliyoruz. Kavuruyoruz. Ardından üzerine sütü yavaş yavaş dökerek beğendinin kıvamını ayarlıyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Muskat rendeliyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Pişirdiğimiz beğendiyi geniş servis tabağına boşaltıp, yayıyoruz. Geniş bir tavaya az sıvıyağ döküyoruz. Pirzolaları alt üst çevirerek yüksek ateşte pişiriyoruz. Pişen pirzolaları beğendinin üzerine yerleştiriyoruz. Ayrı bir tavaya da biraz sıvıyağ döküyoruz. Arpacık soğanları tavaya alıp, soteliyoruz. Sotelenen soğanların üzerine domates sosunu boşaltıyoruz. Pişiriyoruz. Taze kekik yapraklarını tavaya alıyoruz. Tavadaki domates sosumuz da piştikten sonra pirzolaların üzerine gezdirerek döküyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder