Minik Köstebek Pasta
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya da eklenir. Süt ve sıvı yağ yumurtalı karışıma eklenir ve karıştırılır. Yağlamış dikdörtgen borcama dökülerek 170 derece de ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek soğuduktan sonra bir bardak veya kalıpla kesilerek yuvarlaklar elde edilir. Artan kısımlar rondo veya elle ufalanır. Muzlu creme ole tarife göre hazırlanır ve 1 paket krem şanti eklenip 3 dk kadar çırpılır. Kesilmiş olan keklerin üzerine tepeleme birer yemek kaşığı krema konur ve üzerleri ufalanmış kek parçaları ile kaplanır. (Elimizle üzerlerine yapıştırılır)
Bir saat kadar buzdolabında bekletilip servis yapılır:)
0 yorum:
Yorum Gönder