Böğürtlen Şerbeti Tarifi
Böğürtlen Şerbeti Tarifi
Malzemeler
2 Su Bardağı Şeker
1 Kilogram Böğürtlen
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
Su
2 Su Bardağı Şeker
1 Kilogram Böğürtlen
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
Su
Hazırlanışı
Böğürtlenlerin sap kısımlarını ayıklıyoruz. İyice yıkıyoruz. Yıkadığımız böğürtlenleri tencereye alıyoruz.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyuyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra üzerine şekeri ekliyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra üzerine limon tuzunu ekliyoruz. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Şerbeti 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra ince bir süzgeci, geniş bir tencerenin üzerine yerleştiriyoruz. Şerbeti üzerine boşaltıyoruz. Böylece böğürtlenleri ezerek süzdürüyoruz. Hazırladığımız böğürtlen şerbeti, soğuduktan sonra sürahilere doldurarak servise hazırlıyoruz.
Böğürtlenlerin sap kısımlarını ayıklıyoruz. İyice yıkıyoruz. Yıkadığımız böğürtlenleri tencereye alıyoruz.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyuyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra üzerine şekeri ekliyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra üzerine limon tuzunu ekliyoruz. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Şerbeti 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra ince bir süzgeci, geniş bir tencerenin üzerine yerleştiriyoruz. Şerbeti üzerine boşaltıyoruz. Böylece böğürtlenleri ezerek süzdürüyoruz. Hazırladığımız böğürtlen şerbeti, soğuduktan sonra sürahilere doldurarak servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder