Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
3 Temmuz 2014 Perşembe

Fırında Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Fırında Zeytinyağlı Kabak Tarifi

NefisYemekTarifleri-XX3gtRZv7
Malzemeler
1 Adet Soğan

5 Adet Kabak

3 Diş Sarımsak

2 Adet Kırmızı Biber

1 Adet Domates

3 Adet Köy Biberi

1 Tutam Dereotu

Zeytinyağı

Tuz
Hazırlanışı
Fırında zeytinyağlı kabak tarifimiz için kabakların kabuklarının soyuyoruz. Uzunlamasına 4 eşit parçaya kesiyoruz. Daha sonra kabağın yumuşak kısmını alıyoruz. Verev şeklinde doğruyoruz. Geniş bir kaseye alıyoruz. Domatesin de kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Kaseye alıyoruz. Kırmızı ve köy biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğruyoruz.Sarımsağı ince kıyıyoruz. Soğanı da küp küp doğruyoruz. Doğradığımız tüm sebzeleri kaseye alıyoruz. Üzerine değirmenden tuz serpiyoruz. Biraz da zeytinyağı döküyoruz. Karıştırıyoruz.Ardından hazırladığımız sebzeleri fırın torbasına dolduruyoruz. Ağzını kapatıp, fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.Pişirdiğimiz fırında zeytinyağlı kabak tarifimizi servis tabağımıza boşaltıyoruz. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz. Fırında zeytinyağlı kabak tarifimizi servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz