Coco Star Kurabiye
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 küçük kakao
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Yarım paket margarin
- Aldığı kadar un ( katı bir hamur olmayacak kıvamda )
Hazırlanışı
Kurabiye için gerekli malzemelerin hepsi bir kapta yoğurulur, margarin iyice yedirilir ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur biraz dinlendirilir, o sırada iç malzeme olarak verilen pudra şekeri, hindistan cevizi ve yumurta akı bir kapta iyice karıştırılır. Dinlenmiş olan kurabiye hamuru alınır, küçük parçalar halinde çanak yapılır. İçlerine iç malzemeden ilave edilir ve kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeler küçük parçalar halinde konur. (( Hindistan cevizinin hiç bir şekilde hamurdan çıkmamış olmasına dikkat edilmeli, çünkü fırına konduğunda çıkan hindistan cevizleri pişer, sararır ve hoş bir görüntü olmaz. )) Isıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık yarım saatte pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz daha önceden kaynatıp, şekerini ilave ettiğimiz ve ılıttığımız süt kurabiyelerin üzerilerine ilave edilir. Her kurabiyenin yeteri kadar sütü çekmiş olmasına özen gösterilir. Daha sonra dilediğiniz şekilde üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder