Fındıklı Ve Kokosnoslu Kurabiye
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı fındık ezmesi
- 1 su bardağı nişasta
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri yavaş yavaş yoğurup unu yavaşça ekleyin, elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur olması lazım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kağıtlı fırın tepsisine dizin.
180 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin, o arada şerbeti hazırlayalım su ve şekeri kaynatıp ocaktan alalım. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kurabiyeler soğuk ama şerbet sıcak olacak şekilde üstlerine dökelim ve çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun
Not: Kurabiyeler soğuk, şerbet sıcak üstüne döküldüğü için kurabiyeleri şerbetsiz bir kaba kaldırıp yarın da şerbetleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder