Doğum Günü Pastası ( Kayınvalideye Özel)
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 7 yumurta
- 6 fincan şeker
- 6 fincan un
- Çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
- Limon suyu
Hazırlanışı
İlk önce yumurtanın akını beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sarısını ekleyip tekrardan çırpıyoruz. Daha sonra şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Şeker eriyince unu, kabartma tozunu ve 3 damla limon suyunu koyuyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ben kek çıkar çıkmaz yüzünü soyuyorum o yüzden yumurta kokmuyor. Siz de isterseniz soyabilirsiniz. Zaten keki iyi çırparsanız soyması kolay olur. Daha sonra kek soğuyunca büyük kare olan kekimizin köşesini yarım kare kadar kesiyoruz. Böylelikle pastamız üç katlı olacak. Yarım kare kestiğimiz keki de ikiye kesip yan yana koyup pastamızın 3. katını da yapacağız. Pastamızın arasını kesip pasta kreması koyuyoruz. Diğer katı da koyup pasta kreması koyup iyice kaplıyoruz ve hayal gücümüze göre süslüyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder