Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Malzemeler
3 Adet Havuç
2 Adet Soğan
Yarım Kilogram Bamya
3 Adet Dondurulmuş Domates
1 Su Bardağı Domates Sos
Zeytinyağı
Şeker
Tuz
Su
3 Adet Havuç
2 Adet Soğan
Yarım Kilogram Bamya
3 Adet Dondurulmuş Domates
1 Su Bardağı Domates Sos
Zeytinyağı
Şeker
Tuz
Su
Hazırlanışı
Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Havuçları da parmak uzunluğunda verev şeklinde doğruyoruz. Bamyaları ayıklayıp, yıkıyoruz. Dondurulmuş domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve havuçları alıyoruz. Karıştırarak soteliyoruz. Sebzeler sotelendikten sonra üzerine bamyaları ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından üzerine doğradığımız domatesleri ve domates sosunu boşaltıyoruz. Tuz ve şeker serpiyoruz. Yemeğimize biraz da su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Havuçları da parmak uzunluğunda verev şeklinde doğruyoruz. Bamyaları ayıklayıp, yıkıyoruz. Dondurulmuş domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve havuçları alıyoruz. Karıştırarak soteliyoruz. Sebzeler sotelendikten sonra üzerine bamyaları ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından üzerine doğradığımız domatesleri ve domates sosunu boşaltıyoruz. Tuz ve şeker serpiyoruz. Yemeğimize biraz da su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder