Dometesli Ve Biberli Et Kavurma
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- Yarım kilo dana eti
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Etlerimizi kuş başı doğrayıp 2 su bardağı su ile kısık ateşte haşlıyoruz. Bu sırada biber ve domatesimizi ilave etmek üzere kıyıyoruz. Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyup erittikten sonra biberlerimizi ekliyoruz. Ardından domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak et ve suyumuzu ekip suyunu çekmesini bekliyoruz. Altını kapatmadan önce kekik ve tuzu ekliyoruz. Pilavla servis yapılmasını öneririm. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder