Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
14 Temmuz 2014 Pazartesi

Şeftali Pelteli Sütlü Tatlı

NefisYemekTarifleri-5sAKqsITX

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 4 adet şeftali püresi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Kedidili bisküvi (kalıbınıza göre bisküvi miktarı değişebilir)
  • Süt ( bisküvileri ıslatmak için)

Hazırlanışı

Tencereye sütü boşaltın. İçine vanilya ve şeftali püresi hariç diğer malzemeleri ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığı anda şeftali püresini ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve iyice kıvamını bulunca ocaktan alın. Süt ile ıslatılan bisküvileri kalıba döşeyin üstüne muhallebiyi dökün. Pelte malzemelerin hepsini bir tencereye alın, kaynayana kadar pişirin soğutmadan muhallebinin üstüne dökün ve istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz