Ev Baklavası
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı elma sirkesi
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu vanilya
- aldığı kadar un
Hazırlanışı
3 yumurta, süt, sirke ve kalan diğer malzemeler eklenerek serte yakın bir hamur elde edin. 1 saate yakın dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde 10 beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açın ve diğerlerini de açarak üst üste koyun. En son tepsinizin boyuna göre açıp tepsiye yerleştirin ve diğerlerini de aynı şekilde yapın. Aralarına cevizleri de ilave edip en son 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Şerbeti dökerken baklava soğuk sıcak fark etmez ama şerbeti çok kaynar olmamalı. Sonra hamur olabilir, Şerbet sıcağa yakın bir kıvamda dökün. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder