Hindistan Cevizli Soslu Kek
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 şer bardak yağ ve erimiş margarin
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Un
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp sütü, yağı ekleyelim. Ardından un, kabartma tozu ve şekerli vanilini karıştırıp tepsiye dökerek keki pişirip soğutalım. Soğuduktan sonra kare dilimlere keselim. Oldukça küçük keselim yemesi daha kolay ve zevkli oluyor. Sosu tencerede malzemeleri karıştırarak yapalım, soğutalım. Kare keklerimizi bu sosa batıralım. Sosa iyice batırın ki emsin kek, içine kadar. Ben ilk sefer sosa sokup çıkarmıştım ve içi beyaz kalmıştı emince tat fark ediyor daha lezzetli oluyor. Sosladığımız kekleri hindistan cevizine bulayalım ve yiyelim. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder