Fırında Etli Patlıcan
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 4- 5 adet patlıcan
- 3- 4 adet patates
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım, patatesleri de küp küp doğrayalım ve borcama dizelim. Kuşbaşı etimizi de borcama koyalım. Bir kasede sıvı yağı, suyu ve salçayı karıştıralım. Baharatları da ilave edip tepsiye dökelim ve bütün malzemeleri harmanlayalım. Baharatları ve tuzu iyice yayılsın tepsiye, en üstüne de domatesi arzuya göre kesip süsleyin. Fırında yumuşayana kadar iyice pişirelim, çok pratik ve harika bir lezzet. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder