Patlıcan Billuriye
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 kg gr tavuk göğsü (sotelik doğranmış)
- 1 su bardağı doğranmış mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates(küp küp doğranmış)
- 3 adet yeşil biber (halka halka doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolu salça
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Çok lezzetli bir tarif, tadı o kadar lezzetli ki.. Ben mantar kullanmadım, evde mantar yoktu, siz istersiniz mantarlı yapabilirsiniz, tavsiye ederim eşim bu yemeğe bayılıyor.
Patlıcanları alacalı soyun halka şeklinde doğrayıp sıvı yağda kızartın. Orta boy borcama sıralayın patlıcanları. Bir tavaya sıvı yağ ile soğanları doğrayıp, kavurun. Biberi, tavuğu, mantarları iyice kavurun. Domatesi de ilave edin ve kavurun, salçayı ilave edin tuz ve karabiber ekleyip. 15-20 dakika pişirin. Tavuklu harcı patlıcanların üzerine dökün. Ve beşamel sosuna geçelim. Bir tencereye ayçicek yağını ve tereyağını ilave edip kavurun. Sonra sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp yumurta sarısına tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. Patlıcanların üzerine beşamel sosunu dökün ve kaşar peynirini de serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder