Fırında Mantar Soslu Bonfile
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 1 kg bonfile
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 350 gr mantar
- 3-4 sivri biber
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çorba bardağı sıvı yağ (etleri kızarmak için)
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Kaşar rendesi
- 1 çorba kaşığı salça (sıcak suda eritin ve fırına atarken üzerlerine dökün, sonra kaşar rendesi)
Hazırlanışı
Tavaya sıvı yağı alalım. Sonra etleri jülyen doğranmış şeklinde soteleyelim. Biraz tuz ve karabiber atalım. Ayrı bir tavada ince ince doğranan soğanları ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım. Domates, biber ve mantarları ekleyelim. Pişince galeta unu ekleyip 2 dk daha soteleyip altını kapatalım. Bonfileleri de tam pişirmeyin çünkü fırına da süreceğiz. Toprak kabı yada borcamızı alalım. Ben toprak kabı kullandım ama siz borcam kullanabilirsiniz. Yaptığımız etleri soğan, domates, mantar olan tavaya aktaralım. Etleri normal soteleyin ama ocakta değil normal. Sonra bunları kaplara yada borcama dökelim. Salçalı sıcak suyu üzerlerine dökelim, fırına atıp 10 dk pişirelim. Toprak kabın altına su koyalım pişirirken. 10 dk sonra pişince kaşar rendesi koyup 2 dk daha pişirelim ve fırına kapatıp servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder