Galeta Unlu Sigara Böreği Yapımı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet patates
- Maydanoz
- Lor peyniri (ben bir kase kullandım, isterseniz artırıp azaltabilirsiniz)
- Tuz
Hazırlanışı
Yufkanın birini alıp ortadan ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz kısımları üst üste getirip yine ortadan bölüyoruz. Bu şekilde üçgen şekil elde ediyoruz. Aynı işlemleri diğer yufkalara da uyguluyoruz. Patateslerimizi haşlıyoruz. Maydanozlarımızı ince doğruyoruz. Maydanozları, patates ve peynirli harcımıza paylaştırıyoruz. Tuzu ekleyip iki farklı harcımızı tamamlıyoruz. Üçgen kestiğimiz yufkaların sivri değil de diğer kısmına harcımızdan koyup dolma sarar gibi yanlarını kıvırıp sarıyoruz. Uçları açılmasın diye suya batırıyoruz. Bu işlemi yufkalarımız bitene kadar devam ettiriyoruz. Bir tabağa (börekleri tamamen batırabileceğimiz genişlik ve büyüklükte olmalı) suyu aynı büyüklükte diğer tabağa da galeta ununu koyuyoruz. Sarılı olan börekleri önce suya ardından galetaya buluyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. =)
Not: Kahvaltılarda, günlerde, sahurda, akşam yemeklerinin yanına aperatif olarak kullanabileceğiniz kolay ve bir o kadar da hafif bir tarif.
0 yorum:
Yorum Gönder