Güllaç
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 300 gr güllaç yufkası veya 10-12 yaprak güllaç yufkası
- 2 litre süt
- 3,5 bardak toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- Ceviz veya fındık içi
- İsteğe göre bir kaç damla gül suyu
Hazırlanışı
Süt ve şeker kaynatılır, kaynadıktan sonra 1 paket vanilya eklenir. Süt soğumaya bırakılır. Ilık bir hale geldikten sonra (kesinlikle el yakmayacak yoksa güllaç yaprakları hamur olur) güllaç yaprakları uygun bir tepsi veya borcama dizilerek kaşık yardımıyla ılık süt ile ıslatılır. Ben kare borcama yaptım. Kenarlarından kestim, bu şekilde yapıp artan parçaları ortaya geldikten sonra kullanabilirsiniz. Bu şekilde ziyan olmaz. Yarısı eklendikten sonra ceviz veya fındık hangisini seviyorsanız arasına ekleyin.Cevizin daha çok yakıştığını düşünüyorum. Tüm ıslatma işlemi bitince oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Sonra buzdolabına alın bir kaç saat sonra servise hazır olacaktır. Nar bulabilirseniz servis ederken nar ve ceviz ile süsleyebilirsiniz. (gül suyu kullanmak isterseniz sütü eklemeden önce bir kaç damla süte damlatın)
0 yorum:
Yorum Gönder