Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Kuşbaşı doğranmış tavuk eti
- 4 adet mantar
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- Sotelemek için sıvı yağ
- 2 çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğradığımız tavuğu çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada rengi dönene kadar soteliyoruz. Ardından doğradığımız biberleri ve soğanları katıp sotelemeye devam ediyoruz. Rendelenmiş sarımsak, patates, domates ve mantarları ekleyip iyice kavuruyoruz. Bütün baharatları ekleyip 2 çay bardağı sıcak su döküp 30 dk pişiriyoruz. Güveç kaplarına alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri döküyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene ve hafif kızarana kadar bekletiyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder