Kayık Kebabı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Beş tane orta boy patates
- Bir kase köftelik kıyma
- Bir tutam maydanoz
- Bir iki diş sarımsak
- Bir çay kaşığı köfte baharı
- Pul biber, tuz, bir çay bardağı sıvı yağ
- Süslemek için küçük kuru soğan
- Bir kaç yeşil biber
- Yelken için bir tane sert domates
Hazırlanışı
Önce patatesleri soyalım ve otadan değil uzunlamasına ikiye ayıralım. Ben bir patatesi bir kişiye ikram olarak düündüm. Siz buna göre sayıyı arttırabilirsiniz. Yani patates ikiye bölününce iki kayık yeterli gibi geldi bana. Sonra tuzlu suda bu patatesleri sadece üç dk kaynatalım. Nedeni de kayık yaparken içinin rahat çıkması fazla haşlanırsa fırında da pişeceği için dağılma riski olabilir. Evet bu arada köftemizi hazırlayalım. Kıymamızın üzerine yeteri kadar baharatımızı ve sarmısağımızı ekleyelim. Maydanozunu da katıp elimizle biraz su yardımıyla yoğuralım ve kayık sayısına göre biraz irice top yapıp bırakalım. Bu arada patateslerin suyunu süzüp bir bıçak yardımıyla içini çizip sonra bir tatlı kaşığı ile içini çıkaralım. Sonra fırın tepsimize biraz sıvı yağ ekleyip bu patatesleri dizelim ve içlerine hazırladığımız köfteleri güzelce yerleştirelim. Kenarlarına sebzeleri soyup dizelim. En son domatesi dilimleyelim ve içini çıkarıp sadece dışını kürdana batırıp yelken şeklini verip kayıklarımızın üzerine batıralım. Kayık kebabımız hazır oldu, sıra bunları yüzdürmeye geldi, onun için domates salçamızı iki bardak suda ezelim ve kayıkların üzerinden gezdirerek dökelim. Sıra fırına vermeye geldi, pişince yanında pilav ile misafirlerinize veya ev halkınıza ikram edebilirisiniz. Benim küçük kızım bayıldı bu tada, size de tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Bu arada söylemeyi unuttum içinden çıkan patatesleri sakın atmayın, yağda kavurup üzerine yumurta kırarak sahurda çayla yiyebilirisiniz veya benim gibi patates çorbası da yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder