Güveçte Yaz Türlüsü
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- Kuşbaşı et (miktarı size kalmış)
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- Bir kaç tane taze fasulye
- Bir kaç tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- Sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz. En alta kuşbaşı doğranmış etlerimizi diziyoruz. Üzerine üçe böldüğümüz yeşil fasulyeleri koyuyoruz. Onun üzerine sırasıyla küp yada yarım parmak uzunluğunda doğradığımız patatesi, patlıcanı ve kabağı diziyoruz. Aralarına bir iki sarımsak koyarsak güzel aroma verir. En üstüne küçük doğranmış domates ve biberleri diziyoruz. Yarım bardak suda salçayı çözüyoruz ve yeteri kadar tuz ekliyoruz. Salçalı suyu yemeğimizin üstüne gezdiriyoruz. Çok su koymayın dibi tutmayacak kadar olsun yeterli. En sonda bir kaç parça tereyağı ekleyip ağzını kapatıp güvecimizi ocağa alıyoruz. Orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Hafif, lezzetli ve besin değeri yüksek yemeğimiz hazır. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder