Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Temmuz 2014 Çarşamba

Etimek Tatlısı

NefisYemekTarifleri-FfEhLx5UM

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 12 adet tuzsuz etimek

Hazırlanışı

Etimekleri dikdörtgen borcama tek kat şeklinde dizelim.

1,5 su bardağı şekeri tencereye ilave ederek orta ateşte karamelize edelim. Karamelize olan şekerlerin üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika kaynatalım. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine şerbeti gezdirelim.

Kreması için, tencereye süt, un, şeker ilave edilip karıştırılarak pişirilir. 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Sana yağ ilave edilir, karıştırılır. Krem şanti de 1 su bardağı süt ile hazırlanır. Kremaya eklenerek çırpılır. (Krem şanti kremanın üzerine de sürülebilir) Şerbetini çekmiş olan etimeklerin üzerine kreması sürülür.

Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir. Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etimek Tatlısı 1

Etimek Tatlısı 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz