Etimek Tatlısı
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 12 adet tuzsuz etimek
Hazırlanışı
Etimekleri dikdörtgen borcama tek kat şeklinde dizelim.
1,5 su bardağı şekeri tencereye ilave ederek orta ateşte karamelize edelim. Karamelize olan şekerlerin üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika kaynatalım. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine şerbeti gezdirelim.
Kreması için, tencereye süt, un, şeker ilave edilip karıştırılarak pişirilir. 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Sana yağ ilave edilir, karıştırılır. Krem şanti de 1 su bardağı süt ile hazırlanır. Kremaya eklenerek çırpılır. (Krem şanti kremanın üzerine de sürülebilir) Şerbetini çekmiş olan etimeklerin üzerine kreması sürülür.
Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir. Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder