Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
27 Temmuz 2014 Pazar

Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

NefisYemekTarifleri-s3TLO9dg5

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 kg Hamsi
  • 1 kase un
  • 1 tutam tuz
  • 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hamsilerin başları alınır ve içleri temizlenir. Bol suda yıkanır ve suyu süzülür, tuz atılır. Hamsiler una bulanır ve fazla unu çırpılır. Kızartma tavasına sıvı yağ alınır orta ateşte ısıtılır, hamsiler tavaya daire şeklinde dizilir ve kızartılır, altı kızarınca hamsilerin üzerine düz bir tabak konur ayrı bir kaba yağı süzülür ve tava tabağın üzerine doğru ters çevrilir. Tabaktaki hamsi tekrardan tavaya aktarılır ve süzülen yağ tekrar konur. Diğer tarafı da kızarınca yağı süzülür ve servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hamsi Tava Nasıl Yapılır? 2

Hamsi Tava Nasıl Yapılır? 5

Hamsi Tava Nasıl Yapılır? 3

Hamsi Tava Nasıl Yapılır? 4

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz