Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kg Hamsi
- 1 kase un
- 1 tutam tuz
- 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamsilerin başları alınır ve içleri temizlenir. Bol suda yıkanır ve suyu süzülür, tuz atılır. Hamsiler una bulanır ve fazla unu çırpılır. Kızartma tavasına sıvı yağ alınır orta ateşte ısıtılır, hamsiler tavaya daire şeklinde dizilir ve kızartılır, altı kızarınca hamsilerin üzerine düz bir tabak konur ayrı bir kaba yağı süzülür ve tava tabağın üzerine doğru ters çevrilir. Tabaktaki hamsi tekrardan tavaya aktarılır ve süzülen yağ tekrar konur. Diğer tarafı da kızarınca yağı süzülür ve servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder