Hindistan Cevizli Bisküvili Tatlı
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 500 gr Quark (Türkçe süzme yoğurt veya labne)
- 2 paket krema 200 gr olandan yani 400 gr. (Schlagsahne)
- 1 paket eierplätzchen (Türkçe yumurtalı yuvarlak bisküvi, Türkiye de yok galiba siz kedidili bisküvi kullanın)
- 2 tane krema sertleştirici (almanca sahnesteif)
- 2 tane vanilya şeker
- 3-4 kaşık şeker
- 200 gr hindistan cevizi
- 1-2 su bardak süt
- 1 kutu şeftali konservesi
Hazırlanışı
Kremayı, bir tane vanilya şekeri ve krema serteştiriciyi güzelce iyice krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta quark yani süzme veya labne peyniri 1 tane vanilya şekeri ve toz şekerini katıyoruz. Tadına bakarak 3-4 yemek kaşık dolu şeker ekliyoruz, az gelirse ona göre şeker katın. İyice karıştırıyoruz. Yavaş yavaş kremanın içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Buzdolabında biraz soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş olan kremayı bisküvinin üzerine sürüyoruz ve üzerine ince kestiğimiz şeftali dilimleri koyuyoruz. Diğer bisküviye de biraz krema sürün ve üzerine kapatın. Sütün içine iyice daldırıp hemen çıkarıyoruz ve hemen hindistan cevizine buluyoruz. İlk kenarından bulayıp daha sonra diğer taraflarını buluyoruz. Ve büyük bir borcama diziyoruz. Kalan kremayı sıkma torbasına koyup üstünü süslüyoruz. Bir dilim şeftali koyup bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Eğer siz şeftali sevmiyorsanız ister mandalina veya çilek, ananas kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder