Karpuz Pastası Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 adet Karpuz (orta boy)
- Çilek
- Kivi
- Kiraz
- Fındık veya ceviz (isteğe göre)
- 1 kutu krem şanti
- 1 bardak süt
Hazırlanışı
Karpuzun kabuklarını yuvarlak şekilde kesip buzdolabında 5 -10 dakika bekletin. Karpuz buz dolabındayken krem şantiyi hazırlayın.
Meyveleri güzel bir şekilde yıkayıp sularını iyice süzün çünkü krem şantiyi sürdükten sonra üstünde pek iyi görüntü olmuyor. Karpuzu çıkarıp krem şantiyi spatula yardımıyla sürün daha sonra meyveleri isteğinize göre sıralayın. Fındık veya cevizi de yanlarına serpebilirsiniz. Kalan kabukları kesip pastanın dışını süsledim. En son buzdolabına tekrar koyup 10 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Özellikle bu yaz sıcaklarında misafirleriniz için güzel bir ikram. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder