Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
14 Temmuz 2014 Pazartesi

Karpuz Pastası Nasıl Yapılır?

NefisYemekTarifleri-uT8eW8uos

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 1 adet Karpuz (orta boy)
  • Çilek
  • Kivi
  • Kiraz
  • Fındık veya ceviz (isteğe göre)
  • 1 kutu krem şanti
  • 1 bardak süt

Hazırlanışı

Karpuzun kabuklarını yuvarlak şekilde kesip buzdolabında 5 -10 dakika bekletin. Karpuz buz dolabındayken krem şantiyi hazırlayın.
Meyveleri güzel bir şekilde yıkayıp sularını iyice süzün çünkü krem şantiyi sürdükten sonra üstünde pek iyi görüntü olmuyor. Karpuzu çıkarıp krem şantiyi spatula yardımıyla sürün daha sonra meyveleri isteğinize göre sıralayın. Fındık veya cevizi de yanlarına serpebilirsiniz. Kalan kabukları kesip pastanın dışını süsledim. En son buzdolabına tekrar koyup 10 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Özellikle bu yaz sıcaklarında misafirleriniz için güzel bir ikram. Afiyet olsun.

Karpuz Pastası

Karpuz Pastası

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz