İrmikli Yoğurt Tatlısı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Yumurta ve toz şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Yoğurt, irmik, un, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek bütün malzemeleri tekrar mikserle çırpıyoruz. Yuvarlak borcamın alt tabanını yağlayıp, hazırladığımız hamuru döküyoruz. 190 dereceye ayarladığımız fırında hamurumuzu üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Aygaza şerbet malzemelerini koyup kaynadıktan sonra da beş dakika ilaveten kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Fırından çıkan hamur ve şerbeti hafif ılındıktan sonra şerbeti pişen hamurun üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder