Ahududulu Tatlı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 500 g ahududu
- 100 g şeker
- 140 g un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 100 g tereyağ
- bir tutam tuz
Hazırlanışı
Tereyağı küpler halinde doğrayın. Bir kaseye 140 g un, 60 g şeker, tarçını ve bir tutam tuzu koyun. Küpler halinde doğranmış tereyağını ilave edin ve malzemeleri karıştırın. Ahududuları yıkadıktan sonra iki yemek kaşığı şekerle ayrı bir kasede karıştırın ve önceden yağlanmış tepsiye dökün. Üstüne küçük toplar halinde unlu karışımı dağıtın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. 30 dakika pişirin ve tatlıyı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteye göre vanilya sosu veya vanilya dondurmasıyla servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder