Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
12 Temmuz 2014 Cumartesi

Kalburabastı (Rende İle)

NefisYemekTarifleri-v7car8r9J

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta

Hazırlanışı

Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz. Daha sonra hamurumuz için malzemeleri teker teker ekleyip kulak memesinden daha sert bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurunca 10 dakika dinlendiriyoruz. Sonra resimde göründüğü gibi ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerinde açıp 2 tane bütün fındık koyup 2 ucunu birleştirip kapatıyoruz. Kapattığımız kısmını altına getirip tepsiye diziyoruz. Isıtılan 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Pişince ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti verip dinlendiriyoruz.
Püf nokta :Kesinlikle yumuşak bir hamur olmamalı. Biraz sert olmalı ve çok iyi pişmeli. Şerbeti verince hamur olmamalı kıtır kalmalı bu şekilde olunca üzeri hafif kıtır altı bol şerbetli bir tatlımız oluyor. Afiyet olsun :)

Kalburabastı (Rende İle) 1 Kalburabastı (Rende İle) 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz