Kalburabastı (Rende İle)
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz. Daha sonra hamurumuz için malzemeleri teker teker ekleyip kulak memesinden daha sert bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurunca 10 dakika dinlendiriyoruz. Sonra resimde göründüğü gibi ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerinde açıp 2 tane bütün fındık koyup 2 ucunu birleştirip kapatıyoruz. Kapattığımız kısmını altına getirip tepsiye diziyoruz. Isıtılan 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Pişince ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti verip dinlendiriyoruz.
Püf nokta :Kesinlikle yumuşak bir hamur olmamalı. Biraz sert olmalı ve çok iyi pişmeli. Şerbeti verince hamur olmamalı kıtır kalmalı bu şekilde olunca üzeri hafif kıtır altı bol şerbetli bir tatlımız oluyor. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder