Karnıyarık Tarifi (Kızartmadan, Az Yağ ile)
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 12 tane küçük patlıcan
- 500 gr. kıyma
- çok az zeytinyağı
- 2 adet domates ufak ufak doğranmış
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- karabiber, tuz, çok az kimyon, tozbiber
- salça
- 2 tane sarımsak
Hazırlanışı
Fırın tepsisine yağılı kağıt serin. Patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın ve alacalı kesin.
Fırça yardımıyla patlıcanları 2-4 kere sıvı yağla yağlayın.
200 derecede fırında pişirin. Yumuşak olana kadar pişiriyoruz.
Bu sırada tencereye zeytinyağı ilave ederek soğanları ve sarımsağı kavurun sonra kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Biberleri ilave eden kavurun ufak ufak kesilmiş domatesleri ilave edelim. Salça, tuzu baharatları eklenip kavurun biraz su dökün.
Her bir patlıcanın arasını açıp kıymalı harçtan koyalım.
Bunları büyük borcama yerleştirelim.
Üzerini domatesle ve biberle ve sarımsakla süsleyelim
Sosuna salça ve su tuz katarak borcama ilave edin ve fırında pişirin ve servis yapın.
Afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder