Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Temmuz 2014 Çarşamba

Kuru Patlıcan Dolması

NefisYemekTarifleri-E29C4321W

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 45dk


Malzemeler

  • 24 adet kuru patlıcan
  • 5 fincan pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, limon tuzu, kuru nane

Hazırlanışı

Patlıcanlar 1 gece önceden ıslatılıp yumuşamaları sağlanır. Pirinç yıkanıp süzülür. Küçük küçük doğranan domates ve soğan eklenir. Sarımsaklar az bir tuz ile ezilip eklenir. Baharatlar, zeytinyağı ve salça ile karıştırılıp iç harç hazırlanır. Kuru patlıcanların içi harç ile doldurulup tencereye dizilir. Üzerini geçecek kadar su katılıp önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz