Kuru Patlıcan Dolması
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 24 adet kuru patlıcan
- 5 fincan pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım bağ maydanoz
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, limon tuzu, kuru nane
Hazırlanışı
Patlıcanlar 1 gece önceden ıslatılıp yumuşamaları sağlanır. Pirinç yıkanıp süzülür. Küçük küçük doğranan domates ve soğan eklenir. Sarımsaklar az bir tuz ile ezilip eklenir. Baharatlar, zeytinyağı ve salça ile karıştırılıp iç harç hazırlanır. Kuru patlıcanların içi harç ile doldurulup tencereye dizilir. Üzerini geçecek kadar su katılıp önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder