Kaymaklı Yoğurt Tatlısı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 su bardak yoğurt
- 1, 5 su bardak irmik
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı
Yoğurt, şeker ve yumurtayı iyice çırpınız. Şekerin eridiğini görünüz. Unu, irmiği, karbonatı ve tarçını ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ben fazla kızartmıyorum öyle seviyorum siz keyfinize göre ayarlayın. Tatlı fırındayken şurubu yapalım. Tatlımızı fırından çıkarıp, orta sıcaklıktaki şurubu üzerine gezdirerek dökünüz. Soğuduktan sonra hazırladığımız kaymak tadında şanti ıslak kaşıkla tatlı dilimlerimizin üstüne koyalım. Üstüne de cevizimizi serpelim. Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder