Köfteli Yoğurt Kebabı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 300 gr kyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- 1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırığı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz, maydanozu doğrayıp sarımsağı da rendeliyoruz ve baharatlarımıza da ekleyip kıymamızı yoğuruyoruz. Küçük parmak kalınlığında yuvarlıyoruz. Köftelerimizi tavada kızartıyoruz ve pidelerimizi servis için küp küp doğruyoruz. Porsiyonluk olarak servis tabaklarımıza alıyoruz. Pidelerimizin üzerine çırpma teli ile çırpmış olduğumuz yoğurdumuzu döküyoruz. Üzerine köftelerimizi diziyoruz. Diğer taraftan sosumuzu hazırlıyoruz. Tavaya tereyağını koyup sarımsağımızı rendeliyoruz biraz kavurduktan sonra domates suyumuzu ilave ediyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı ilave edip kaynatıyoruz. Suyunu, tuzunu ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. Sosumuzun orta koyulukta olması gerekiyor. Hazırladığımız sosumuzu köftelerimizin üzerine döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder