Yufkalı Patlıcan Kebabı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 50dk
Pişirme Süresi: 50dk
Malzemeler
- 200 gr. dana eti
- 3 tane kalın patlıcan
- 3 tane havuç
- 3 tane patates
- 1 küçük kase konserve mantar
- 2 tane sivri biber
- 1 kuru soğan
- 1 domates
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşık domates salçası
- yarım kaşık biber salçası
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3, 5 tane yufka
Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzunlamasına dilimlenir. İsterseniz sıvı yağda kızartılır. Ben ağır olmaması için tost makinesinde pişirdim. Etler 1 bardak suyla suyunu çekene kadar pişirilir. Kuru soğan, sivri biber ve sıvı yağla birlikte kızartılır. Yuvarlak Kesilen havuçlar ve patatesler eklenir birlikte biraz sotelenir. Mantarlar ve domates eklenir. Salçalar eklenir. İsterseniz baharat ekleyebilirsiniz. Benim biber salçası acı olduğu için baharat kullanmadım. Yarım bardak su ve tuzu eklenir, ocaktan alınır. Başka bir tencerede un tereyağı ile kavrulur ve yavaş yavaş süt eklenir. Göz göz olana kadar pişirilir. Biraz karabiber eklenir. Bir yufka alınır ve ilk önce patlıcanlar resimdeki gibi dizilir üzerine sebzeli ve etli karışım konularak kenarlarına hafif kapatılır ve rulo yapılır. Yapılan rulo ortadan ikiye kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi dolana kadar devam edilir. Yufkaların üzerine beşamel sos dökülür. En üstede kaşar peyniri serpilip 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kabak sandal tarifime patlıcan yorumlarınız çok gelmesi üzerine bu yemeği yaptım. Çok değişik ve lezzetli bir ana yemek oldu, mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder