Körili Tavuk Kavurması
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kg tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Göğüs etleri julyen doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek tencerede orta ateşte arada sırada karıştırılarak pişirilir. Suyunu çekmeye yakın tereyağı, tuz ve köri ilave edilir ve karıştırılır. 1 su bardağı yoğurt ilave edilir ve tencerenin kapağı açık olarak suyunu çekene kadar kavrulur. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder