Kürdan Kebabı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 6-7 tane uzun patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1 orta boy soğan
- Biraz maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Hazırlanışı
İlk önce patlıcanları uzun ve çokta ince olmayacak şekilde boydan kesiyoruz, tuzlu suda bekletip tekrar yıkıyoruz. Ben patlıcanları kızarttım öyle daha lezzetli oluyor. Kızarttıktan sonra köfteyi yoğuruyoruz. Kızaran patlıcanların ortasına köfte harcını koyup şekildeki gibi sarıyoruz. üzerine domates ve biberi kürdanla tutturuyoruz. Ve sosunu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder