Kıyır Kurabiye Tarifi
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 125 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Eritip ılıttığımız tereyağı, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozunu bir kapta elimizle karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Hamurdan minik minik toplar kopartıp yuvarlıyoruz fındık büyüklüğünde olacak). 200 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Ayrı bir borcamda pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırıyoruz. Fırında çıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerli karışıma buluyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder