Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Temmuz 2014 Pazar

Kıyır Kurabiye Tarifi

NefisYemekTarifleri-QuUrmD5rS

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 125 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Eritip ılıttığımız tereyağı, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozunu bir kapta elimizle karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Hamurdan minik minik toplar kopartıp yuvarlıyoruz fındık büyüklüğünde olacak). 200 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Ayrı bir borcamda pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırıyoruz. Fırında çıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerli karışıma buluyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz