Muhallebili Kadayıf Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı sana yağ veya tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Tavada yağ, kadayıf, şeker ve ceviz kavrulur. Kavrulan karışım soğumaya bırakılır. Daha sonra muhallebisi yapılır muhallebi kaynadıktan sonra vanilyayı eklemeniz daha sağlıklı olacaktır. Muhallebinin içine sıvı krema da koyabilirsiniz. Muhallebiyi buzdolabında 5-10 dk bekletin. Sonrada borcama kadayıf karışımının yarısında biraz daha fazlasını yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan karışımı da üzerine serpin. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder