Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
5 Temmuz 2014 Cumartesi

Muhallebili Kadayıf Hazırlanışı

NefisYemekTarifleri-ZfeGOmDRN

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • 350 g kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı sana yağ veya tereyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Tavada yağ, kadayıf, şeker ve ceviz kavrulur. Kavrulan karışım soğumaya bırakılır. Daha sonra muhallebisi yapılır muhallebi kaynadıktan sonra vanilyayı eklemeniz daha sağlıklı olacaktır. Muhallebinin içine sıvı krema da koyabilirsiniz. Muhallebiyi buzdolabında 5-10 dk bekletin. Sonrada borcama kadayıf karışımının yarısında biraz daha fazlasını yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan karışımı da üzerine serpin. Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz