Pastalarınız İçin Kakaolu Sünger Kek
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 8 adet oda sıcaklığında yumurta
- 200 gr toz şeker
- 80 ml su (1 çay bardağından biraz az)
- 165 gr un ( 1,5 su bardağından biraz az)
- 50 gr kakao
- 1 paket vanilya
- isteğe bağlı portakal veya limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın. Pasta yapacağınız yuvarlak kalıbınıza yağlı kağıt döşeyin veya yağlayın. Kakao ve unu birlikte 2 defa eleyin (2 defa elenmesi önemli). Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Akının içine sarı hiç karışmasın. Yumurta akları ile şekerin yarısını aklar kar haline gelip hacmi 2 katına çıkana kadar mikser ile çırpın. (yumurtayı çırparken su değdirmeyin kabarmaz) Ayrı bir yerde sarılarını kalan şekerin yarısı ile çırpın. Şeker yumurtanın içinde eriyip rengi açılana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarının içine suyu ve vanilyayı katıp tekrar çırpın. Elenmiş kakao, un karışımını da sarıların olduğu kaba alın çırpın. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayın. Tahta kaşık ile devam edin. Kakaolu karışımı yumurta aklarının olduğu kaba boşaltın ve tahta kaşıkla yumurta aklarını söndürmeden birbirine yedirin. Kalıba dökün ısınmış fırına koyun. 40-45 dakika hiç kapak açmadan pişirin. Pişince iyice soğutmadan kullanmayın ve fırından çıkarır çıkarmaz soğuk bir zemine koymayın kek çöker.
0 yorum:
Yorum Gönder