Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Temmuz 2014 Pazar

Pastalarınız İçin Kakaolu Sünger Kek

NefisYemekTarifleri-rRJhpFZ56

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 8 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 80 ml su (1 çay bardağından biraz az)
  • 165 gr un ( 1,5 su bardağından biraz az)
  • 50 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • isteğe bağlı portakal veya limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın. Pasta yapacağınız yuvarlak kalıbınıza yağlı kağıt döşeyin veya yağlayın. Kakao ve unu birlikte 2 defa eleyin (2 defa elenmesi önemli). Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Akının içine sarı hiç karışmasın. Yumurta akları ile şekerin yarısını aklar kar haline gelip hacmi 2 katına çıkana kadar mikser ile çırpın. (yumurtayı çırparken su değdirmeyin kabarmaz) Ayrı bir yerde sarılarını kalan şekerin yarısı ile çırpın. Şeker yumurtanın içinde eriyip rengi açılana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarının içine suyu ve vanilyayı katıp tekrar çırpın. Elenmiş kakao, un karışımını da sarıların olduğu kaba alın çırpın. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayın. Tahta kaşık ile devam edin. Kakaolu karışımı yumurta aklarının olduğu kaba boşaltın ve tahta kaşıkla yumurta aklarını söndürmeden birbirine yedirin. Kalıba dökün ısınmış fırına koyun. 40-45 dakika hiç kapak açmadan pişirin. Pişince iyice soğutmadan kullanmayın ve fırından çıkarır çıkarmaz soğuk bir zemine koymayın kek çöker.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz