Pane Harçlı Ekmek Köftesi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 50dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 tane bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 avuç kadar kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay bardağı su
- Yarım paket köfte harcı
- 1 paket pane harcı
Hazırlanışı
Öncelikle bayat ekmeği suyun altına tutup ıslatıyoruz, sonra sıkıp suyunu çıkartıyoruz, bir kaba alıyoruz. Hafiften yoğuruyoz üzerine kıymayı ekliyoruz, yumurtayı kırıyoruz salçayı ekliyoruz, köfte baharatını ekliyoruz, 1 çay bardağı su ekliyoruz, yoğuruyoruz, hamur kıvamına gelmesi gerekiyor. Eğer su yeterli gelmezse su ekleyebilirsiniz, yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz küçük küçük parçalar koparıp köfte şeklini veriyoruz. Hafiften suya bulayıp harca batırıyoruz. Kızmış yağda kızartıyoruz, servis tabağına alıp servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder