Etli Patlıcan Sarma
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 1 kg adet patlıcan
- 250 gram et
- 3 diş sarımsak
- 1 adet biber
- 3 adet domates
- Sıvı yağ
- Salça
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Karabiber
Hazırlanışı
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur. Yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimlenir ve tuzlu suda bekletilir.
Etler küçük küçük doğranır tencereye koyulur, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Bu arada sarımsaklar, biberler, domatesler doğranır. Pişen etlerin üzerine sıvı yağ ve salça ilave dilip kavrulur. Ardından sarımsaklar ve biberler ilave edilip kavrulur. Domatesler de eklenip tuzu ve baharatları atılıp 15 – 20 dakika kadar pişirilir.
Patlıcanların suyu süzülüp yıkanır ve havlu peçete ile suyu alınır. Geniş bir el tavaya sıvı yağ ilave edilip kızgın yağda patlıcanlar arkalı önlü kızartılır. Hepsi bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Kızaran patlıcanlardan 1 dilim patlıcan alınır ve 1 yemek kaşığı etli harçtan uç kısmına koyulur rulo şeklinde sarılır. Bütün patlıcanlar aynı şekilde sarılır ve fırın tepsisine dizilir.
Sosu için; 1 diş sarımsak doğranır, tavaya sıvı yağ eklenir sarımsaklar ve salça eklenip kavrulur. Ardından 2 adet domates küp küp doğranıp veya doğrayıcıdan geçirilip üzerine ilave edilir. 1 çay bardağı su ilave edilir, tuzu da eklenip pişirilir.
Pişen sos patlıcanların üzerine gezdirilir 175 derece de 45 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder