Pastane Usulü Mini Sandviç
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 paket maya
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı + yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı mahlep (güzel koku vermesi için)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 7-8 su bardağı )
Hazırlanışı
Süt ılıtılmış olarak yoğurma kabına alınıp, şeker, mahlep ve maya eklenip karıştırılır. Ardından ya eklenip, yavaş yavaş un ve tuz ilavesiyle ele yapışmayan, yumuşak şekilde hamur yoğurulur. Güzelce sarılıp 1-1,5 saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tezgahta yuvarlanıp tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen hamurların üstüne sıcakken temiz bir bez örtülüp 10 dk kadar dinlendirilir. Bu arada beyaz peynir ezilir ve krem peynirle birleştirilir. Maydanozlar küçük olacak şekilde doğranır. Tek tek bıçakla araları kesilerek peynirli harçtan sürülür ve kapatılır. Kapatılan kısma biraz krem peynir sürülüp, maydanoza bulanır. Ben kalabalık bir ortama yapıp götürdüğüm için 2 tepsiden fazla çıktı. İstenilirse ölçü yarıya indirilebilir. Biraz uğraştırıcı ama tadı pastanedekilerle aynı diyebilirim. Afiyet olsun;)
0 yorum:
Yorum Gönder