Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Temmuz 2014 Çarşamba

Sosyete Mantısı (Yağda)

NefisYemekTarifleri-iOVnW7meA

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • 3 yufka ( kesinlikle çok ince yufka olmalı)

Hazırlanışı

Yufkalar tezgaha serilir, eşit 6 parçaya ayrılır. ( toplam 18 börek olacak)
Kıyma soğan, domates rendesi, karabiber tuz ve az suyla karıştırılır. Sulu kıvamda bir iç olacak.

Yufka parçalarının geniş kısmına iç malzemesi yaydırılır. Gül böreği şeklinde sarılır. Böreklerin ucu açılmaması için bol ıslatılır. Malzemenin artmaması veya yetmeme durumu için ben en başta 18′e göz kararı ayırıyorum.

Börekler kızgın yağda çok iyi kızartılır, kağıt üzerine alınır. Tabaklara istenilen miktarda koyulur, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates rendesi tereyağ nane pul biber ile hazırlanmış sos gezdirerek servis edilir.

ÖNERİ:  Yufkalarınız çok ince olmalı. Aksi taktirde tıkız bir börek oluyor. Mümkün olduğu kadar da gevşek sarmanızı öneririm.

Sosyete Mantısı (Yağda) 2

Sosyete Mantısı (Yağda) 3

Sosyete Mantısı (Yağda) 4

Sosyete Mantısı (Yağda) 5

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz