Sosyete Mantısı (Yağda)
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 3 yufka ( kesinlikle çok ince yufka olmalı)
Hazırlanışı
Yufkalar tezgaha serilir, eşit 6 parçaya ayrılır. ( toplam 18 börek olacak)
Kıyma soğan, domates rendesi, karabiber tuz ve az suyla karıştırılır. Sulu kıvamda bir iç olacak.
Yufka parçalarının geniş kısmına iç malzemesi yaydırılır. Gül böreği şeklinde sarılır. Böreklerin ucu açılmaması için bol ıslatılır. Malzemenin artmaması veya yetmeme durumu için ben en başta 18′e göz kararı ayırıyorum.
Börekler kızgın yağda çok iyi kızartılır, kağıt üzerine alınır. Tabaklara istenilen miktarda koyulur, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates rendesi tereyağ nane pul biber ile hazırlanmış sos gezdirerek servis edilir.
ÖNERİ: Yufkalarınız çok ince olmalı. Aksi taktirde tıkız bir börek oluyor. Mümkün olduğu kadar da gevşek sarmanızı öneririm.
0 yorum:
Yorum Gönder