Patates Böreği Yapımı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 9-10 orta boy patates
- 3 tane yumurta
- 1 büyük su bardağı süt
- 1 büyük su bardağı sıvı yağı
- 1 büyük su bardağı yoğurt
- 1 büyük su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
O kadar kolay oluyor ki ve o kadar da lezzetli oluyor, nefis bir tadı var, deneyin derim.
İlk önce patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın ve patatesleri yuvarlak kesin. Orta boy borcama yağlı kağıt serin ama yağlı kağıdın kenarlarını kesin ve güzelce sıvı yağla yağlayın. Ve kestiğiniz patatesleri dizin, resimdeki gibi üzerine yine patates dizin ve tekrar patates dizin. Bir kabın içinde yumurtaları güzelce çırpın, sütü ve sıvı yağı ilave edin ve çırpın. Sonra yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ve ununu ilave ederek iyice çırpın. Ve patateslerin üzerine eşit olarak dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz fırına verin. 180 derecede pişirin, suyu biraz çeksin ve kaşarı üzerine eşit olarak dökün. Ve tekrar fırına verin. Altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder