Kıymalı Sandal Sefası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 5 adet orta boy kabak
- 250 gr kıyma sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
- İsteğe göre dereotu
Hazırlanışı
Çok lezzetli bir yemek deftere eklemeyi unutmayın:) ,Geçelim tarife kabakları yıkıyoruz. Baş kısımlarını kesip ortadan ikiye kesiyoruz. Tatlı kaşığı ile içlerini çıkartıyoruz. Resimde yaptığım gibi. Sonra kaynar suda 8 dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra haşlanan yumuşayan kabakları sıcak sudan çıkartıp borcama diziyoruz. Geçelim kıymalı içe kıymayı tavaya katıyoruz. Suyunu çekince biraz sıvı yağ ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra minik minik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar da kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz. Üzerine rendelediğimiz sarımsak ve domatesi ekleyip özleşene kadar pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz. Dereotu seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Yaptığımız içten kabakların içine eşit şekil de paylaştırıyoruz.
Geçelim beşamel sosa, yağı tencereye katıyoruz. Eridikten sonra unu ekleyip rengi dönene kadar kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Rengi döndükten sonra ılık sütü ekleyip hızlı bir şekil de karıştırarak topaklanmasını önlüyoruz. Altını kısıp iki dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yaptığımız sosuna kıymalı harcın üzerine eşit şekilde paylaştırıyoruz. Yarım çay bardağı suyu da diplerine döküp 200 derecede 10 dakika pişiriyoruz. On dakika sonun da fırından çıkarıp rendelediğimiz kaşar peynirlerini üzerilerine serpiyoruz. Kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Bu kadar, yapanlara şimdiden afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder