Patatesli Kıymalı Karnıyarık
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 6 adet mini bostan patlıcanı
- 200 gr kıyma
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 büyük baş soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tahta kaşığı domates salçası
- 1 tahta kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- Tuz (istenilen miktarda )
Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulur. Tam ortalarından uzunlamasına ikiye kesilir. İçleri bıçak yardımıyla çıkartılır ve çıkan içler küçük küpler halinde doğranır. Patatesler de küçük küçük doğranır. Ardından soğanda yemeklik doğranarak hazır edilir. İçleri oyulmuş patlıcanlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Ardından tepsiye dizilir. Ayrı bir tavada önce soğan 3-4 yemek kaşığı yağla kavrulup, kücük kıyılan sarımsaklar ilave edilir. Sonra doğranan patlıcan içleri de ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Patlıcan içleri iyice ezilip yumuşadığında, kıyma da katılıp 1-2 dk daha kavrulur. Sonra salçalar katılıp, tekrar kavrulur. En son patatesler eklenerek 1-2 karıştırılıp, baharatlar ilave edilir. 2 bardak kadar su koyulup, ağzı kapatılır ve hafif suyunu çekene kadar 10 dk pişirilir. Aygazdan alınarak, kızartılan patlıcanların içine kaşık kaşık doldurulur. 1 su bardağında 1 tatlı kaşığı domates salçası eritilerek patlıcan tepsisine boşaltılır. Üzerine arzuya göre domates, biber dizilip 180 derecede iyice kızarıp suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder