Etli Kuru Fasulye
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 300 gr kemikli et
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı
Kuru fasulye yapacağınız zaman kuru fasulyeleri aldığınız gün hepsini ıslatın. Bir gece beklesin. Ertesi gün tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun ve gazını atmasını sağlayın ( üzeri köpürür arada köpüğünü alarak kaynatın ) Sonra yıkadıktan sonra pişireceğiniz kadarını poşetleyip difrizleyin. Gelelim tarife:)
Etleri basınçlı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyun ve etler yumuşayana kadar pişirin. Tenceremize yağımızı koyup küp küp doğradığımız soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi koyup kavuralım. Sonra sırasıyla salçalarını ilave edelim. Pişen etlerimizi ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatalım. Kaynayan yemek harcımıza difrizden çıkarttığımız fasulyeleri sudan geçirerek yemeğe ilave edelim. Bu aşamada su ilave etmeniz gerekiyorsa eklersiniz. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder