Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
10 Temmuz 2014 Perşembe

Etli Kuru Fasulye

NefisYemekTarifleri-XtiOz0oDV

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr kemikli et
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıcak su
  • Tuz

Hazırlanışı

Kuru fasulye yapacağınız zaman kuru fasulyeleri aldığınız gün hepsini ıslatın. Bir gece beklesin. Ertesi gün tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun ve gazını atmasını sağlayın ( üzeri köpürür arada köpüğünü alarak kaynatın ) Sonra yıkadıktan sonra pişireceğiniz kadarını poşetleyip difrizleyin. Gelelim tarife:)

Etleri basınçlı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyun ve etler yumuşayana kadar pişirin. Tenceremize yağımızı koyup küp küp doğradığımız soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi koyup kavuralım. Sonra sırasıyla salçalarını ilave edelim. Pişen etlerimizi ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatalım. Kaynayan yemek harcımıza difrizden çıkarttığımız fasulyeleri sudan geçirerek yemeğe ilave edelim. Bu aşamada su ilave etmeniz gerekiyorsa eklersiniz. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Etli Kuru Fasulye 1

Etli Kuru Fasulye 2

Etli Kuru Fasulye 3

 

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz