Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım patlıcan
- 1 su bardağı iri bulgur
- 1 domates
- 1 biber
- 1 küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 2. 5 şu bardağı su
- 1 çay bardağı yağ
Hazırlanışı
Bulgur yıkanır soğan küp küp doğranır soğan ve bulgur yağda beraber kavrulur. Sonra kalan sebzeler küçük küçük doğranıp kavrulan soğan ve bulgurun üzerine eklenir. Üzerine kaynar 2. 5 su bardağı su konup tuzu eklenir suyunu çekince altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Afiye olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder